Ingrediente:
2 foi de pandispan cu cacao (din comert)
Pentru blatul cu nuca :
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 plic praf de copt
4 linguri de nuca
Crema:
2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie
600 ml lapte
5 linguri de zahar
2 foi de pandispan cu cacao (din comert)
Pentru blatul cu nuca :
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 plic praf de copt
4 linguri de nuca
Crema:
2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie
600 ml lapte
5 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri
Se separa albusurile de galbenusuri
si se bat pana se obtine o spuma tare.
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul
si se pun peste albusuri.
Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt
si se amesteca cu o lingura de lemn.
Peste aceasta compozitie se adauga si nuca
si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se torna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min. la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).
Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie.
Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine.
Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.
Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema,
peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.
Deasupra se presara nuca si se rade ciocolata.
Reteta este preluata de la Lily's Cakes doar ca am facut cateva modificari. Multumesc Lily!