Chec cu miez de nuca

sâmbătă, 21 aprilie 2012



Ingrediente:
10 oua
2 cani zahar
2 cani faina
1 cescuta ulei
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingutita rasa sare
sucul de la o lamaie
3 plicuri zahar vanilinat
1 lingura esenta de rom
3-4 linguri cacao
1 ceasca miez de nuca intreg
zahar pudra




Mod de preparare:
Ouale se separa (albusuri si galbenusuri).
Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. 
Se stoarce lamaia,
se dizolva praful de copt in sucul acesteia
si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se.
Se adauga sarea peste albusuri
si se bat spuma,
apoi se adauga si zaharul in ploaie,
 zaharul vanilinat
si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare.
Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin

si se mixeaza bine.
Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie
si amestecam de jos in sus.
Trebuie sa iasa o compozitie potrivita. Nici prea moale nici prea tare.
Ungem doua tavi de chec cu ulei (sau hartie de copt)
si turnam compozitie la fel in amandoua, lasand 3-4 linguri in castron.
 Amestecam cele 3-4 linguri de compozitie ramase, cu cacao.
 Turnam in fiecare tava, pe mijloc, compozitie cu cacao.
 Pe deasupra punem miez de nuca.
Incingem cuptorul mai devreme. Cand bagam chec-urile dam focul la incet. Se coc aprox. 45 min-1 h, iar spre final se da focul putin mai tare pentru a se rumeni. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt gata. Cand ii scoatem ii lasam sa se raceasca pe o parte. 
Cand sunt raciti, se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!