Ingredientele:
10 albusuri
2 cani zahar
2 cani faina
2 cani amestec de nuci taiate, stafide , rahat
100 g ulei
sucul si coaja de la o lamaie
1 plic praf de copt
10 albusuri
2 cani zahar
2 cani faina
2 cani amestec de nuci taiate, stafide , rahat
100 g ulei
sucul si coaja de la o lamaie
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma
apoi se adauga putin cate putin zaharul
si se bat pana se obtine o spuma lucioasa.
Se adauga faina,
praful de copt dizolvat in zeama de lamaie,
coaja de lamaie,
amestecul de rahat, nuci si stafide
si se amesteca usor.
Se coace intr-o forma cu hartie de copt la foc potrivit cam 45 de min (se face testul cu scobitoarea).
Cand e gata racita se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta am preluat-o de la Laura Sava si i-am facut cateva modificari. E super buna de facut mai ales atunci cand nu aveti ce face cu albusurile. Trebuie sa facem putina economie ca e criza:)). Multumesc Laura!