Clatite cu dulceata de caise

joi, 12 aprilie 2012



Ingrediente:
3 oua
1 l apa minerala
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
coaja de la o lamaie
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
1 pahar ulei
faina cat cuprinde


Umplutura:
dulceata de caise


Mod de preparare:
Se mixeaza ouale bine impreuna cu zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie. Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune peste compozitia de oua. Se adauga uleiul si apa si se amesteca bine. Apoi se pune si faina, cat sa iasa o compozitia potrivita (groasa cam ca smantana).
Se tine compozitia la frigider cel putin 30 de minute.
Se incinge o tava de clatite, se unge putin cu ulei si se toarna cu polonicul compozitie. Se coc pe o parte aprox 1-2 min si apoi se intorc pe patea cealalta si se tin 1 min (depinde de cum e potrivit focul-sa nu fie prea tare). 
Se pun una peste alta pe o farfurie intinsa. 
Cand sunt gata toate se intinde pe fiecare clatita dulceata de caise si se ruleaza.


Pofta buna!