Tiramisu

duminică, 26 februarie 2012


Ingrediente:
                                                                                                               
2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
 8 galbenusuri
 750g mascarpone
 500ml frisca Hulala
 2 pliculete de zahar vanilinat
 200g zahar pudra
 4 fiole esenta de rom
 1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
 50ml lapte
 5 lingurite ness
 5 lingurite zahar pudra
 5 lingurite frisca lichida
 Cacao pentru pudrat
 1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile


Mod de preparare:

Intr-un castron mixam 8 galbenusuri,  200g zahar pudra si cele 2 pliculete de zahar vanilinat pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.

In compozitia obtinuta, adaugam cele 4 esente de rom, pliculetul de cappuccino si cei 50 ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca bine.


Intre timp micam frisca lichida.

Intr-un alt bol amestecam 5 lingurite de ness, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida pana se omogenizeaza.

Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator (incercati sa alegeti un castron mare pentru ca in acesta veti pregati crema si va rezulta o cantitate destul de mare), si mixam pana se transforma in crema.


Peste branza Marscapone mixata, adauga compozitia de galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.

Peste compozitia obtinuta adaugam frisca si mixam din nou.

Peste ce a rezultat adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.


Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam prajitura.. Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar.

Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare). Impartim crema obtinuta in 3 parti.

Intr-o tava de aragaz asezam un strat de piscoturi si unul de crema. Rezulta la final 3 straturi de piscotui si 3 de crema. Deasupra pudram cacao si o dam la rece pentru 2-3 ore (de preferat se lasa peste noapte la rece).





Pofta buna!

Reteta am preluat-o de la Gourmandine! Multumesc Gourmandine!




      

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu